Kansanedustaja Krista Mikkonen kysyi rahankeräyslupien ruuhkautumisesta

Yksitoista vihreiden kansanedustajaa jätti torstaina 14.4.2016 kirjallisen kysymyksen rahankeräyslupien käsittelyn pahasta ruuhkautumisesta. Poliisin internet-sivujen mukaan hakemusten käsittelyaika poliisihallituksen arpajaishallinnossa on keskimäärin jopa 5–6 kuukautta. Aloitteessa olivat Krista Mikkosen lisäksi entiset kehitysministerit Satu Hassi ja Pekka Haavisto sekä Hanna Halmeenpää, Heli Järvinen, Emma Kari, Johanna Karimäki, Ville Niinistö, Olli-Poika Parviainen, Antero Vartia ja Ozan Yanar.

 

Kansanedustajien mukaan lupakäsittelyn ruuhkautuminen vaikeuttaa kansalaisjärjestöjen ponnisteluja varojen keräämiseksi esimerkiksi kehitysyhteistyöhön. Krista Mikkonen yhtyy entisten kehitysministeriöiden huoleen.

 

”Kehitysyhteistyöjärjestöjen toimintaa on hankaloitettu jo aivan riittävästi valtionavun rajuilla leikkauksilla. Nyt vähintä, mitä hallitus voi tehdä, on varmistaa että järjestöjen omaehtoinen rahankeräys on mahdollista. Sitä ei saa hankaloittaa hallinnolla”, vaatii Mikkonen.

 

”Hallituksen leikkaukset ovat jo pakottaneet järjestöt luopumaan monista ihmisten elämää parantavista projekteista. Järjestöt joutuvat leikkaamaan maailman köyhimmiltä vielä lisää, jos omarahoituksen kerääminen viivästyy ja projekteja täytyy lakkauttaa yhä enemmän”, huomauttaa Mikkonen.

 

Kansanedustajat kysyvät, mitä hallitus aikoo tehdä rahankeräyslupien käsittelyaikojen lyhentämiseksi niin, että kansalaisjärjestöjen toimintaedellytykset eivät vaarannu.