• Krista Mikkonen

    Kansanedustaja
    Savo-Karjala

 

Olen ehdolla kevään kuntavaaleissa kotikaupungissani Joensuussa. Pohdin ehdokkuutta pitkään. Palo olla mukana kehittämässä kotikaupunkiani on vahva. Arvostan valtavasti kunnallista päätöksentekoa, sillä on ratkaiseva merkitys arjen palveluihin ja sujuvuuteen. Ministerin työn ja valtuuston aikataulujen yhteensovittaminen mietitytti, mutta valtuustotyöskentely auttaa pysymään ajan tasalla Joensuun asioista, mikä hyödyttää työtäni ministerinä ja kansanedustajana.

 

Tulevana valtuustokautena on tärkeä varmistaa, että panostukset koulutukseen, aina varhaiskasvatuksesta lähtien, ovat riittäviä. Kaupunkisuunnittelu on avainasemassa sujuvan arjen ja hyvän elinympäristön varmistamisessa koko laajan Joensuun alueella. Sosiaali- ja terveyspalvelut kuuluvat Siun Soten vastuulle, mutta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä tärkeä rooli on vapaa-aika-, liikunta- ja kulttuuripalveluilla, jotka myös lisäävät Joensuun vetovoimaa.

 

On hienoa, miten sitoutunut Joensuu on ollut ilmastotyöhön ja miten paljon on saatu aikaan. Tätä työtä tulee jatkaa. Lisäksi tarvitaan yhä vahvempaa otetta puurakentamiseen. Yhteistyötä moninaisten järjestöjen kanssa tulee vahvistaa, järjestöillä on valtava merkitys joensuulaisten hyvinvoinnin ja hyvän arjen ylläpidossa. Valtakunnan tasolle Joensuu näkyy aktiivisena, tulevaisuuteensuuntautuvana ja vireänä kaupunkina. Tästä on pidettävä kiinni tulevina vuosinakin.

 

Joensuun vihreiden lista on laajempi kuin koskaan ennen, mukana on niin vanhoja konkareita kuin uusia tulijoita. Lähden innolla tekemään vaalityötä upeiden vihreiden ehdokkaiden kanssa tavoitteena kasvattaa nykyistä valtuustoryhmäämme.

 

Tästä pääset tutustumaan vaalikonevastauksiini: