• Krista Mikkonen

    Kansanedustaja
    Savo-Karjala

Lähden ehdolle kevään kuntavaaleihin kotikaupungissani Joensuussa.
Pohdin ehdokkuutta pitkään. Palo olla mukana kehittämässä kotikaupunkiani on vahva. Arvostan valtavasti kunnallista päätöksentekoa, sillä on ratkaiseva merkitys arjen palveluihin ja sujuvuuteen. Ministerin työn ja valtuuston aikataulujen yhteensovittaminen mietitytti. Toisaalta valtuustotyöskentely myös auttaa pysymään ajan tasalla Joensuun asioista, mikä hyödyttää työtäni ministerinä ja kansanedustajana.
Tulevana valtuustokautena on tärkeä varmistaa, että panostukset koulutukseen aina varhaiskasvatuksesta lähtien ovat riittävät. Kaupunkisuunnittelu on avainasemassa sujuvan arjen ja hyvän elinympäristön varmistamisessa koko laajan Joensuun alueella. Sosiaali- ja terveyspalvelut kuuluvat Siun Soten vastuulle, mutta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä tärkeä rooli on vapaa-aika-, liikunta- ja kulttuuripalveluilla, jotka myös lisäävät Joensuun vetovoimaa.
On hienoa, miten sitoutunut Joensuu on ollut ilmastotyöhön ja miten paljon on saatu aikaan. Tätä työtä tulee jatkaa. Lisäksi tarvitaan yhä vahvempaa otetta puurakentamiseen. Yhteistyötä moninaisten järjestöjen kanssa tulee vahvistaa, järjestöillä on valtava merkitys joensuulaisten hyvinvoinnin ja hyvän arjen ylläpidossa. Valtakunnan tasolle Joensuu näkyy aktiivisena, tulevaisuuteensuuntautuvana ja vireänä kaupunkina. Tästä on pidettävä kiinni tulevina vuosinakin.
Joensuun vihreiden lista on laajempi kuin koskaan ennen, mukana on niin vanhoja konkareita kuin uusia tulijoita. Lähden innolla tekemään vaalityötä upeiden vihreiden ehdokkaiden kanssa tavoitteena kasvattaa nykyistä valtuustoryhmäämme.
Jos sinä olet kiinnostunut ehdokkuudesta kuntavaaleista tai tiedät sopivan tyypin, niin kannatta klikata tätä. Vihreitä ehdokkaita tarvitaan vielä Suomen joka kolkassa.