Eduskuntatyö

Olen sisäministeri ja kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä. Minut valittiin kansanedustajaksi ensimmäisen kerran keväällä 2015. Vuonna 2019 aloitin ensin Antti Rinteen ja myöhemmin Sanna Marinin hallituksen ympäristö- ja ilmastoministerinä. Marraskuussa 2020 siirryin Marinin hallituksen sisäministeriksi.

Ministerinä vastaan hallitusohjelmassa sovittujen sisäiseen turvallisuuteen ja maahanmuuttoon liittyvien asioiden toimeenpanemisesta. Sisäministerinä vastuullani ovat muun muassa poliisiin, pelastustoimeen ja rajaturvallisuuteen liittyvät kysymykset.

Hallituksen tavoitteena on rakentaa Suomesta maailman ensimmäinen hiilineutraali hyvinvointivaltio sekä pysäyttää luonnon monimuotoisuuden väheneminen. Haluamme myös, että Suomi on jatkossakin maailman turvallisimpia valtiota ihan jokaiselle ihmiselle ja ihmisryhmälle,

Ennen ministeriyttäni toimin Vihreän eduskuntatyöryhmän puheenjohtajana sekä muun muassa puolustusvaliokunnan jäsenenä ja Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan varajäsenenä.

Sisäministeriön sivuilla on tietoa sisäiseen turvallisuuteen ja maahanmuuttoon liittyvistä ajankohtaisista asioista. Ympäristöministeriön sivuilla on tietoa ympäristöhallinnon ajankohtaisista asioista.

Tapaamani lobbarit sekä muita tapaamisiani on listattu tapaamisrekisteriini.

Kaikki eduskunnan täysistunnoissa käyttämäni puheenvuorot löytyvät täältä.

Kaikki tekemäni valtiopäivätoimet löytyvät puolestaan täältä. Valtiopäivätoimia ovat kirjalliset kysymykset, talousarvioaloitteet, toimenpidealoitteet ja lakialoitteet. Täällä voit tustua vuoden 2019 eduskuntavaaliteemoihini.

Kommentoi