Eduskunnan Love Saimaa –ryhmä järjestäytyi

Eduskunnan Love Saimaa –ryhmä järjestäytyi tänään. Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti kansanedustaja Kaj Turunen (kok). Johtokuntaan valittiin Turusen lisäksi kansanedustajat Krista Mikkonen varapuheenjohtajaksi (vihr), Matti Semi (vas), Antero Laukkanen (kd), Anneli Kiljunen (sdp), Ari Torniainen (kesk) ja Jani Mäkelä (ps). Johtokuntaan valittiin virkamiesedustajaksi ja sihteeriksi Ville Virkkunen.

 

”Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta. Nyt jo joka neljäs kansanedustaja on Love Saimaa –ryhmän jäsen. Olen tosi iloinen ja tyytyväinen, että näin moni kansanedustaja haluaa vaalia Saimaan puhtautta ja erityisiä luontoarvoja sekä sen mahdollisuuksia yhtenä maailman hienoimmista matkailukohteista. Uskon, että jäsenmäärämme kasvaa vielä. Olisi hienoa, jos jäsenmäärä ylittäisi sadan edustajan rajan”, sanoo tuore puheenjohtaja Kaj Turunen.

 

Love Saimaa –ryhmä järjestää huomenna keskiviikkona 7.11. klo 12.00. Kauneus, puhtaus ja mahdollisuudet Saimaalla – seminaarin eduskunnan kansalaisinfossa.  Tilaisuudessa ovat luennoimassa aiheesta toimittaja/luontokuvaaja Kimmo Ohtonen, Pro Heinävesi Jukka Leppänen, Pro Puuvesi Reijo Jantunen, Saimaa Holiday Marie Louise Fant ja Slow Finland Ari Turunen.

 

Eduskunnan Love Saimaa –ryhmä tarkoituksena on vaalia Saimaan vesistön puhtautta sekä nostaa esiin Saimaan alueen ainutlaatuista merkittävyyttä järvialueena ja kehitysmahdollisuuksia esimerkiksi matkailun alalla. Ryhmä seuraa Saimaan alueeseen vaikuttavia lainsäädäntöhankkeita ja pyrkii vaikuttamaan niihin. Ryhmä toimii eduskunnan vuorovaikutuskanavana kuntien, maakuntien, kansalaisjärjestöjen, yritysten ja tiedotusvälineiden suuntaan.

 

Ryhmä järjestää eduskunnassa ajankohtaisista aiheista seminaareja ja tilaisuuksia. Ryhmä toteuttaa myös vierailuja ministeriöihin, virastoihin, järjestöihin ja yrityksiin. Love Saimaa –ryhmässä on tällä hetkellä 25 kansanedustajaa.