Olen ympäristö- ja ilmastoministeri ja kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä. Minut valittiin kansanedustajaksi ensimmäisen kerran keväällä 2015. Vuonna 2019 aloitin ensin Antti Rinteen ja myöhemmin Sanna Marinin hallituksen ympäristö- ja ilmastoministerinä.

Ministerinä vastaan hallitusohjelmassa sovittujen ilmasto-, ympäristö- ja luonnonsuojeluasioiden sekä rakentamiseen, asumiseen ja kaavoittamiseen liittyvien asioiden toimeenpanemisesta.

Hallituksen tavoitteena on rakentaa Suomesta maailman ensimmäinen hiilineutraali hyvinvointivaltio sekä pysäyttää luonnon monimuotoisuuden väheneminen. Koordinoin hallituksen ilmasto- ja energiapoliittisen ministerityöryhmän työskentelyä, jotta tarvittavat toimenpiteet toteutetaan eri hallinnonaloilla. Hallitus vähentää päästöjä kaikilla sektoreilla ja lisää merkittävästi luonnonsuojelun rahoitusta.

Ennen ministeriyttäni toimin Vihreän eduskuntatyöryhmän puheenjohtajana sekä muun muassa puolustusvaliokunnan jäsenenä ja Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan varajäsenenä.

Ympäristöministeriön sivuilla on tietoa ympäristöhallinnon ajankohtaisista asioista. Kaikki eduskunnan täysistunnoissa käyttämäni puheenvuorot löytyvät täältä. Kaikki tekemäni valtiopäivätoimet löytyvät puolestaan täältä. Valtiopäivätoimia ovat kirjalliset kysymykset, talousarvioaloitteet, toimenpidealoitteet ja lakialoitteet. Täällä voit tustua vuoden 2019 eduskuntavaaliteemoihini.

 

Kommentoi