Suomeen tarvitaan feministinen hallitus

Moni meistä on kuvitellut, että tasa-arvossa mennään aina eteenpäin – välillä hitaammin ja välillä nopeammin, mutta eteenpäin kuitenkin. Tasa-arvon edistäminen on ollut yhteisesti jaettu tavoite.

 

Kunnes tuli Sipilän hallitus, joka vain totesi hallitusohjelmassaan, että Suomessa naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia. Ja äkkiä meidän pitikin taistella uudestaan sellaisten asioiden puolesta, joita ehdimme luulla jo itsestään selviksi.

 

Viimeiset neljä vuotta ovat osoittaneet meille hyvin selvästi, että tasa-arvo ei edisty, jos ei sitä määrätietoisesti edistä. Feminismiä tarvitaan nyt enemmän kuin aikoihin.

 

Suomen seuraavan hallituksen pitää olla feministinen. Sen on oltava valmis tekemään töitä tasa-arvon puolesta, ei sitä vastaan. Eteenpäin päästään vain, kun ensin myönnetään, että tasa-arvo ei ole valmis. Sillä kuten tiedämme, tehtävää on paljon.

 

Hyvää naistenpäivää!

 

Naistenpäivä

Moni meistä on kuvitellut, että tasa-arvossa mennään aina eteenpäin – välillä hitaammin ja välillä nopeammin, mutta eteenpäin kuitenkin. Tasa-arvon edistäminen on ollut yhteisesti jaettu tavoite. Kunnes tuli Sipilän hallitus, joka vain totesi hallitusohjelmassaan, että Suomessa naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia.Ja äkkiä meidän pitikin taistella uudestaan sellaisten asioiden puolesta, joita ehdimme luulla jo itsestään selviksi.Viimeiset neljä vuotta ovat osoittaneet meille hyvin selvästi, että tasa-arvo ei edisty, jos ei sitä määrätietoisesti edistä.Feminismiä tarvitaan nyt enemmän kuin aikoihin.Suomen seuraavan hallituksen pitää olla feministinen. Sen on oltava valmis tekemään töitä tasa-arvon puolesta, ei sitä vastaan.Eteenpäin päästään vain, kun ensin myönnetään, että tasa-arvo ei ole valmis. Sillä kuten tiedämme, tehtävää on paljon.Hyvää naistenpäivää!

Julkaissut Krista Mikkonen Torstaina 7. maaliskuuta 2019