Kristan Kuppila -podcastissa Krista keskustelee eri alojen asiantuntijoiden kanssa omaa sydäntään lähimpänä olevista teemoista. Kuuntele kaikki!

 

Osa 1: Biokaasua ja uusiutuvaa energiaa, vieraana biokaasuyrittäjä Mika Juvonen

Krista keskustelee kiteeläisen biokaasulaitoksen, Biokympin, toimitusjohtajan ja yrittäjän Mika Juvosen kanssa biokaasusta ja uusiutuvasta energiasta. Saadaanko Joensuuhun ja Pohjois-Karjalaan vihdoinkin biokaasun tankkauspiste?

Kuuntele jakso SoundcloudistaiTunesistaSpotifysta tai Kiekusta.

Osa 2: Kaivoslaki ja ympäristö, vieraana ympäristöoikeuden professori Tapio Määttä

Tällä kertaa Kristan kanssa keskustelemassa kaivoslaista ja kaivostoiminnasta ympäristöoikeuden professori Tapio Määttä. Kaivoslaki ja kaivostoiminta on monella alueella ajankohtainen puheenaihe, joka nostattaa tunteita ja herättää kysymyksiä. Kuinka kaivostoimintaa pitäisi säädellä ja mitä laillisia keinoja on vaikuttaa kaivostoimintaan ja maankäytön suunnitteluun.

Kuuntele jakso SoundcloudistaiTunesistaSpotifysta tai Kiekusta.

Osa 3: Kansanedustajien arkea kimppakämpässä, vieraina Satu Hassi ja Hanna Halmeenpää

Kristan kuppilassa vieraana kansanedustajakollegat ja ns. Nervanderit eli kimppakämppäläiset Satu Hassi, Hanna Halmeenpää ja Krista Mikkonen. Millaista on kansanedustajan arki ja kuinka kimppakämpässä eläminen sujuu? Krista, Satu ja Hanna raottavat hieman yksityiselämäänsä ja kertovat kuinka arki sujuu kolmen kansanedustajan yhteisasunnossa.

Kuuntele jakso SoundcloudistaiTunesistaSpotifysta tai Kiekusta.

Osa 4: Kansanedustajan työpäivä – millainen se on? Aiheesta keskustelemassa Nervanderit

Kristan kuppilassa vieraana kansanedustajakollegat eli ns. Nervanderit Satu Hassi, Hanna Halmeenpää ja Krista Mikkonen. Mitä kansanedustajat oikein tekevät? Millainen on heidän viikko-ohjelmansa? Mihin se aika oikein kuluu? Mikä on vuosien kuluessa muuttunut kansanedustajan työssä?

Kuuntele jakso SoundcloudistaiTunesistaSpotifysta tai Kiekusta.

Osa 5: Kaisa Junninen ja punainen kirja

Kristan Kuppilan uusimmassa podcastissa vieraana kääpätutkija, Metsähallituksen luontopalvelujen suojelubiologi Kaisa Junninen. Mitä ovat punaiset kirjat? Miksi puhutaan luonnon monimuotoisuudesta? Mitä kuuluu Suomen luonnolle? Mitkä lajit ovat vaarassa kadota, minkä lajien tilanne on huonontunut viimeisen kymmenen vuoden aikana? Entä millä lajeilla menee hyvin? Mitä pitäisi muuttaa politiikan teossa, jotta suomalaisen luonnon monimuotoisuus saataisiin turvattua?

Kuuntele jakso SoundcloudistaiTunesistaSpotifysta tai Kiekusta.

Osa 6: Rauha ja hyvinvointi, vieraana Tarja Cronberg

Vieraana Kristan Kuppilassa rauhan ammattilainen ja -tutkija Tarja Cronberg keskustelemassa rauhasta, ydinaseista, ydinsulkusopimuksesta ja siitä mitä tavalliset kansalaiset voisivat tehdä turvallisemman maailman puolesta. Keskustelussa palataan myös historiassa taaksepäin, vuoden 2007 vaaleihin ja ns. Lex Cronbergin syntyyn. Tarja Cronberg oli ensimmäinen Pohjois-Karjalasta valittu Vihreä kansanedustaja vuonna 2003. Hän on toiminut myös Pohjois-Karjalan maakuntajohtajana, Euroopan parlamentin jäsenenä, työministerinä sekä Vihreiden puheenjohtajana.

Kuuntele jakso SoundcloudistaiTunesistaSpotifysta tai Kiekusta.

 

Kuuntele kaikki jaksot SoundcloudistaiTunesistaSpotifysta tai Kiekusta.